Plenković nakon lokalnih izbora Saboru predstavlja nova ministarska imena

0
1
Rijeka, 15.05.2017. - HDZ je u ponedjeljak održao predizborni skup na riječkom Korzu. Na slici predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković i ministar Oleg Butković. foto HINA/ Miljenko KLEPAC/ mk

Hrvatski premijer Andrej Plenković sljedećeg će tjedna početi razgovore o odabiru novih ministara. U emisiji ‘A sada Vlada’ Hrvatskog radija otkrio je kako će nakon završetka drugog kruga lokalnih izbora nova ministarska imena biti predstavljena u Hrvatskom saboru.

Plenković objašnjava da je odlučio napraviti pauzu i pustiti lidere parlamentarnih stranaka da odrade poslove vezane uz lokalne izbore. “Mi ćemo dogovoriti popunjavanje ministarskih mjesta kao plod razgovora s budućim partnerima u rekonfiguriranoj parlamentarnoj većini”, rekao je premijer.

Plenković je poručio kako Vlada može funkcionirati i s manje ministarstava, za što je dobar primjer Mađarska, koja ima osam ministarstava i više državnih tajnika. ” Kad je manje ljudi možete se brže dogovarati, no pustit ćemo to još, u ovom trenutku na stol je samo popunjavanje ministarskih mjesta”, zaključio je premijer.

Komentiraj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here