Šef HDZ-a Andrej Plenković danas je sazvao press konferenciju, na kojoj se osvrnuo na spekulacije o velikoj koaliciji između HDZ-a i SDP-a, ali i na tajne snimke Zorana Milanovića i predstavnika udruga ratnih veterana.

“Velike koalicije neće, biti to vam kažem decidirano. Inače, agresija je znak slabosti, znači da imate neki problem, pa ga pokušavate riješiti neistinama i manipulacijama. To neće proći.

Tu mislim prije svega na ponašanje lidera SDP-a koji je na sastanku s braniteljima uvrijedio upravo njih. Reći njima da je to jedini jezik koji razumiju, to znači podcijeniti hrvatske branitelje”.

Vrijeđanje majke – nešto bez presedana

“Drznuo se spomenuti moju majku, to je slučaj bez presedana, ona je inače ugledni internist-kardiolog, liječnica u mirovinu, o čijim profesionalnim i ljudskim kvalitetama mogu svjedočiti njezine kolege i pacijenti. Radila je u bivšoj vojnoj bolnici, pa u KB Dubrava.

Ja mu kao kršćanin mogu oprostiti, ali mu to neću zaboraviti. Nikad mi neće pasti na pamet nešto takvo reći o ičijoj obitelji. I to razlikuje HDZ od SDP-a. Razlikuje nas jesmo li diletanti kad komentiramo druge države i narode i sagledavamo li sve aspekte izgovorenog. Siguran sam da takve riječi nisu dostojne onoga tko obnaša dužnost premijera. Zato je na hrvatskim biračima da odluče žele li ozbiljno i vjerodostojno vodstvo, ili šarlatanstvo i diletantizam. To je izbor pred hrvatskim biračima 11. rujna.

Oni koji su imali šansu i nisu je iskoristiti, trebaju razmisliti jesu li njihove poruke uvjerljive pred hrvatskim biračima. Čini mi se da to birači u svim izbornim jedinicama jako dobro vide. HDZ će u ovoj kampanji nastaviti s konstruktivnim pristupom”, kazao je Plenković.

Podsjetimo, Milanovića se na snimkama sastanka s veteranima čuje kako govori da njegova majka, za razliku od Plenkovićeve, nije bila “vojni lekar”.

Komentiraj