Jedini kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Andrej Plenković izjavio je u četvrtak kako još nije razgovarao s bivšim predsjednikom HSS-a i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom te koprivničko-križevačkim županom Darkom Korenom (HSS) o izlasku na izbore na HDZ-ovoj listi za Sabor.

“Nismo u toj fazi razgovora. Pravnik sam i poštujem institucije. Tek kad ću imati mandat, započet ću tako ozbiljne razgovore”, odgovorio je Plenković na novinarsko pitanje o mogućem angažmanu dvoje HSS-ovaca koji su izrazili nezadovoljstvo odlukom o koaliranju HSS-a sa SDP-om.

Potvrdio je da se netom prije sastao sa županom Korenom, ali tijekom tog susreta, tvrdi ,razgovaralo se o stanju u županiji. “HDZ i HSS su u koaliciji u županiji, pa je sasvim pristojno da obavimo razgovor koji će oslikati kako političko, tako i gospodarsko ozračje ovog prostora”, rekao je Plenković.

Također je govorio o budućnosti Podravke kao motora i generatora gospodarstva tog dijela Hrvatske. “Vjerujem da će buduća Vlada voditi računa kako bi se u Podravki očuvala radna mjesta, te da bude jedna od najkonkurentnijih, izvozno orijentiranih kompanija”, dodao je.

O kandidaturi za predsjednika stranke Plenković je kazao da je tu odluku donio samostalno i čvrsto u želji da pomogne HDZ-u u vraćanju vjerodostojnosti i povjerenja kod hrvatskih birača. “Želim kvalitetnu suradnju s kolegama koji su izabrani na Općem saboru HDZ-a i onima koji su izabrani na razini gradskih i županijskih organizacija”, poručio je Plenković.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.