Premijer Andrej Plenković u subotu je u Karlovcu prisustvovao otvorenju Aquatice, prvog slatkovodnog akvarija u Republici Hrvatske, izgrađenoga uz potporu fondova Europske unije.

Upitan za kometar o stanju u Vladi, Plenković kaže da među partnerima vlada suradnja. “Izgradili smo povjerenje, formirali smo stabilnu parlamentarnu većinu i Vladu, imamo kontinuiran dijalog. Ne vidim u čemu bi mogli biti problemi. Vlada je zajednička. Sve prijepore ćemo rješavati na vrijeme i u dijalogu. S ovim iskustvom, koje smo posljednjih nekoliko tjedana uložili u postizanje međusobnog dijaloga, postići ćemo stabilnost institucija i države”, rekao je premijer, prenosi N1.

Komentirao je i negodovanja određenih društvenih skupina zbog smjene Zlatka Hasanbegovića sa mjesta ministra kulture. Ponovio je da je izbor ministra bio isključivo njegov izbor. “Hasanbegović će biti zastupnik u Saboru, imat će svoj prostor za djelovanje. Ne vidim o čemu treba raditi temu i nastavak priče. On i ja imamo normalan, kulturan, kvalitetan dijalog i ne vidim gdje bi mogao biti problem”, poručio je.

“Vlada će imati jednu jedinstvenu politiku. Imamo četiri doktora ekonomske znanosti, Martinu Dalić, Zdravka Marića, Gorana Marića i Tomislava Ćorića. Oni su pravi forte HDZ-ove i Mostove Vlade i siguran sam da će oni provoditi politiku Vlade”, rekao je Plenković.

Komentiraj