Predsjednik SDP-a Zoran Milanović dao je u nedjelju poslijepodne izjavu za javnost, a na odgovor predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića nije trebalo dugo čekati.

Plenković je u Koprivnici rekao da vidi da se Milanović izmotava od svojih izjava od prije nekoliko dana, bez namjere da se ispriča. “Daleko je to što on izgovara, a mojoj vjerodostojnosti i mojem domoljublju i obećanjima – govori cijela moja karijera i moj cijeli put”, kaže Plenković, prenosi N1.

Dodaje da je predsjedničku kampanju HDZ-a vodio kad nije imao ni 30 godina. “Onda se tek Milanović prepoznao kao SDP-ovac. Dobro bi mu došlo malo introspekcije. U kampanju idem odgovorno i državnički, da imamo stabilne odnose sa svim susjedima, a ne da dva dana prije ulaska u EU mijenjamo zakone i da rušimo odnose”, kazao je Plenković.

Poručio je da će nastaviti sa svojim programom socijalne pravde i društvene uključenosti i da je, što se njega tiče, ova epizoda s Milanovićevim izjavama završila. Najavio je i nastavank arbitraže. “INA je strateška nacionalna kompanija i učinit ćemo sve da zaštitimo hrvatske nacionalne interese. Da se moderniziraju rafinerije u Sisku i Rijeci, da arbitraža ide dalje i rezultat bude najbolji za Hrvatsku”, zaključio je.

Komentiraj