Suspendirani potpredsjednik FIFA-e i predsjednik UEFA-e Michel Platini optužio je Etički odbor FIFA-e da je posljednjih četiri godine ‘spavao’. Odbor je odlučio kako su on i predsjednik FIFA-e Sepp Blatter zaloupotrijebili svoje položaje te ih, zbog ‘nelojalne isplate’ suspendirao na osam godina. Obojica će se, najavili su, žaliti na takvu presudu.

“Što je Etički odbor FIFA-e radio između 2011. godine, kada sam primio novac, i 2015.? Zar su spavali?”, upitao se Platini.

U razgovoru s agencijom AFP, 60-godišnja legenda Francuske otkrila je frustraciju odlukom. “Spavali su, i onda se iznenada probudili. Da, i to baš u izbornoj godini, i kada sam ja kandidat. Fantastično”, kazao je.

79-godišnji Blatter već je najavio svoju ostavku na mjesto predsjednika FIFA-e, na kojem je od 1998. godine, a predsjednički će se izbori održati u veljači. Platini je bio jedan od glavnih favorita, predao je svoju kandidaturu, ali ne može se natjecati za predsjednika jer je suspendiran iz svih nogometnnih aktivnosti.

“Borit ću se. I kakva bude odluka, preuzet ću odgovornost. Što se god dogodi, moj je ugled ukaljan, udaren sam u zube i stavljen u istu vreću kao Blatter.”

Komentiraj