Predsjednik UEFA-e Michel Platini odlučio je bojkotirati svoje saslušanje pred etičkim odborom FIFA-e koje je na rasporedu u petak, a razlog za tu njegovu odluku je činjenica da je “presudu medijima već rekao jedan od glasnogovornika” zanemarujući “pretpostavku nevinosti”, izjavili su Platinijevi odvjetnici.

Platini je od 8. listopada pod suspenzijom od 90 dana koja ističe 5. siječnja i za njega se traži doživotni isključenje iz nogometa zbog spornog iznosa od 1,8 milijuna eura koje mu je 2011. isplatio predsjednik FIFA-e Sepp Blatter, a kojeg saslušanje očekuje u četvrtak. Odluka FIFA-e o njihovom slučaju trebala bi biti objavljena idući tjedan.
“Odlukom da bojkotira svoje saslušanje Michel Platini izražava svoje gnušanje procedurom koju smatra političkom igrom čiji je cilj spriječiti ga da izađe na izbore za predsjednika FIFA-e”, kazali su Platinijevi odvjetnici.
Platinijeva kandidatura za predsjednika FIFA-e je zamrznuta dok traje suspenzija, a izbori će se održati 26. veljače u Zuerichu.
Kada Platini govori o “presudi koja je već objavljena u medijima”, misli na izjave Andreasa Bantela, jednog od glasnogovornika FIFA-e, koji je prošli tjedan izjavio da će “Platini biti suspendiran doživotno”. On je tu izjavu, koja je bila nekoliko sati na stranicama “L’Equipe.fr, povukao a kasnije se žalio na objavljivanje neautoriziranog interviewa.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.