Brodogradilište 3. maj, koje posluje u sklopu Uljanik grupe, u četvrtak je na izvanrednoj glavnoj skupštini usvojilo odluku o dokapitalizaciji brodogradilišta s 51 milijunom kuna, a ta je dokapitalizacija obveza Uljanika u provedbi plana restrukturiranja 3. maja.

Kako je objavljeno iz 3. maja, na izvanrednoj skupštini donesene su odluke prema prijedlozima odluka objavljenim uz poziv za skupštinu.

 

  • Dokapitalizacijom će temeljni kapital 3. maja biti povećan sa 136,2 milijuna kuna na 187,2 milijuna kuna.

 

Tako je skupština usvojila odluku o povećanju temeljnog kapitala ulogom u novcu, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica, osim Uljaniku, koji se obvezao provesti dokapitalizaciju temeljem obveza preuzetih ugovorom o prodaji i prijenosu dionica 3. maja, koji je u lipnju 2013. godine sklopio s državom, odnosno temeljem obveza iz plana restrukturiranja 3. maja.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 510.000 novih redovnih dionica treće emisije, nominalnog iznosa 100 kuna svaka, uplatom 51 milijuna kuna u novcu.

Dokapitalizacijom će temeljni kapital 3. maja biti povećan sa 136,2 milijuna kuna na 187,2 milijuna kuna.

Komentiraj

FOTO:: Dusko Marusic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.