Potpora Vijeća sigurnosti UN-a bila bi poželjna za britansku vojnu akciju protiv terorsitičke organizacije, takozvane Islamske države (IS) u Siriji, ali nije ključna, izjavio je u srijedu britanski premijer David Cameron.

Velika Britanija sudjeluje u zračnim udarima na sunitske borce IS-a u Iraku, a premijer Cameron je rekao da će parlamentu predočiti plan koji uključuje i širenje zračnih napada na Siriju.

“Rusija ima drugačije ciljeve od nas i opetovano prijeti da će vetom spriječiti takvu rezoluciju”, odgovorio je Cameron na pitanje hoće li prije poduzimanja vojne akcije pričekati donošenje rezolucije UN-a.

“Naravno da je ovim okolnostima uvijek poželjno imati punu potporu Vijeća sigurnosti UN-a, ali moram reći da je najvižnije od svega da bilo koja akcija koju bi poduzeli bude legalna i da pomogne u zaštiti naše zemlje”, rekao je Cameron.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.