Dvojica vatrogasaca zadobila su lakše tjelesne ozljede, dok je jedno vatrogasno vozilo oštećeno prigodom gašenja niza požara koji su u četvrtak bjesnili na području Čapljine, izvijestio je u petak Županijski operativni centar Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) sa sjedištem u Mostaru.

Nekoliko požara koji su jučer tijekom dana najvjerojatnije podmetnuti na lokalitetu Počitelja, Ševaš Brda, Strmac-Krčevina i Veledarove su u kratkome roku nošeni jakim vjetrom zaprijetili obiteljskim kućama i gospodarskim objektima.

U jednome trenutku požar je zbog vjetra izmaknuo kontroli nakon čega je došlo do oštećenja i nagorijevanja jednog vatrogasnog vozila te tjelesnih ozljeda dvojice vatrogasca iz Čapljine, navodi se u izvještaju Županijskog operativnog centra.

Vatrogasci su prebačeni u Dom zdravlja u Čapljini gdje su im konstatirane lakše tjelesne ozljede.

S promatračnice iznad Čapljine primijećena je nepoznata osoba koja je na nekoliko lokacija u razmaku od 20 minuta podmetnula nekoliko požara zbog čega je pokrenuta policijska istraga.

Pripadnici MUP-a HNŽ su s pripadnicima kriminalističke postrojbe Čapljina izašli na teren te napravili očevid.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.