PIK Vrbovec predstavio je novu kampanju ‘MANJE JE VIŠE – Redukcija soli’.

Vodeći se smjernicama Svjetske zdravstvene organizacije, ali i slijedeći strategiju Republike Hrvatske o smanjenju prekomjernog unosa kuhinjske soli, PIK Vrbovec prvi je u Hrvatskoj predstavio cijeli asortiman mesnih proizvoda koji od sada sadrže 25% manje soli, a istog su prepoznatljivog okusa i vrhunske kvalitete.

U dvije godine, intenzivnom suradnjom odjela Marketinga, Razvoja, Proizvodnje i Kontrole kvalitete, PIK Vrbovec ponudio je proizvode sa smanjenim udjelom soli i dokazao da je tvrtka koja postavlja trendove u mesnoj industriji, nudi svojim potrošačima uvijek nešto inovativno i moderno te je upravo zbog toga prepoznat kao benchmark u cijeloj regiji.

redukcija_soli_infografika_11

Projektom MANJE JE VIŠE obuhvaćeno je preko 90 proizvoda iz različitih kategorija: šunke, mortadele, trajne salame, hrenovke, kobasice za kuhanje i pečenje, parizeri i ostalo. Redukcija je napravljena na cijelom asortimanu pod brendom PIK, kako bi proizvodi bili dostupni široj javnosti. Projekt MANJE JE VIŠE učvrstio je ulogu PIK Vrbovca kao kreatora suvremenih trendova i lidera na domaćem, ali i regionalnom tržištu mesa i mesnih prerađevina.

“Nakon što je potrošačima predstavljen projekt MANJE JE VIŠE, kojim se jamči da su proizvodi pod brendom PIK bez pojačivača okusa, bez umjetnih bojila, bez glutena i bez soje, PIK Vrbovec odlučio je otići korak dalje pa smo tako prvi u Hrvatskoj smanjili i udio soli u mesnim proizvodima. Ovim je konceptom zaokružena jedinstvena priča i stvorena dodana vrijednost za potrošače, no istovremeno je podignuta i ljestvica kvalitete daleko iznad konkurencije”, izjavila je Ines Bertinovec, direktorica razvoja PIK Vrbovca.

“Prekomjeran unos soli u organizam vrlo je često razlog uzroka brojnih bolesti poput dijabetesa, pretilosti, srčanih, bubrežnih i plućnih bolesti. Smanjenje unosa soli na preporučenu dnevnu dozu pomaže u smanjenju krvnog tlaka i rizika od srčanožilnih bolesti, te moždanog i srčanog udara. Najveću količinu soli u organizam unosimo nesvjesno kroz hranu, stoga je svakako preporuka čitati deklaracije i birati proizvode s manjim udjelom soli”, dala je stručno mišljenje o štetnom utjecaju prekomjernog unosa soli u organizam Eva Pavić, mag. spec. sigurnosti i kvalitete hrane, rukovoditelj Službe za prehranu i dijetetiku KBC Zagreb.

redukcija_soli_infografika_22

Hrvatski građani u prosjeku dnevno unesu 11.6 grama kuhinjske soli, a što je dvostruko više od preporučenog dnevnog unosa koji iznosi 5-6 grama. Unatoč tome, većina građana smatra da ne jede preslanu hranu, a brojna istraživanja potvrđuju kako je jedan od glavnih razloga – nedovoljna educiranost i svjesnost o štetnim učincima prekomjernog unosa kuhinjske soli. Ukoliko bi se potrošnja soli smanjila na preporučene količine, globalne procjene govore da bi se moglo spasiti preko 2.5 milijuna života godišnje. Bio je stoga logičan korak nadograditi projekt MANJE JE VIŠE pa tako PIK proizvodi od sada sadrže i 25% manje soli u odnosu na proizvod prije smanjenja.

Nakon pokretanja projekta, PIK Vrbovec postao je nositelj još jedne prestižne nagrade – European Business Award (Europska poslovna nagrada) u kategoriji: ‘Nagrada za orijentiranost na potrošače’. PIK Vrbovec ovu je nagradu dobio upravo za projekt MANJE JE VIŠE, koji je proglašen najboljim projektom brige za potrošače.

pik_redukcija_soli_2

 

Komentiraj