Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov uputio je u utorak izraze sućuti predsjednici Vijeća Federacije Valentini Matvienko i predsjedniku Državne Dume Vyacheslavu Volodinu povodom jučerašnjeg ubojstva ruskog veleposlanika u Turskoj Andreja Karlova, priopćio je saborski ured za odnose s javnošću.

“Duboko ožalošćen viješću o tragičnom događaju, u ime Hrvatskoga sabora i u svoje osobno ime izražavam najiskreniju sućut Vama i cijelom ruskom narodu, a posebno obitelji i prijateljima ubijenog ruskog veleposlanika u Turskoj. Republika Hrvatska najoštrije osuđuje ubojstvo i u ovom tužnom trenutku izražava solidarnost s Rusijom i ruskim narodom”, kazao je Petrov u priopćenju.

Ruskog veleposlanika je u ponedjeljak na otvorenju izložbe fotografija u turskoj prijestolnici ubio Mevlut Mert Altintas (22), pripadnik interventne postrojbe policije u Ankari, uz povike “ne zaboravite Alep”.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Daniel KASAP / dk
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.