Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov u utorak je za Dnevnik Nove TV rekao kako porezna reforma ide na rasterećenje građana.

Porezna reforma doživjela je brojne promjene od prvog predstavljanja na prvoj sjednici Vlade, a Petrov kaže kako je to dogovor oba partnera. “Sve one reforme koje mi budemo predavali, naravno da će to biti zajednička suradnja s većim partenrom u Vladi i naravno da će oni imati i svoje primjedbe i svoje prijedloge i da će se zajednički će se donositi odluke”, rekao je Petrov.

Porezna reforma, poručuje, sveobuhvatno ide na rasterećenje građana i treba se gledati na taj način. “Ne možete samo poreznom reformom stimulirati demografiju. kroz sve različite mjere se treba stimulirati demografija, ali ne može samo porezna reforma biti ta preko koje se stimulira ili ne demografija”, rekao je.

Upitan o Poreznom USKOK-u kaže kako ne vidi nikakav problem u njegovom radu. “Ono što je nama bitno je da će Porezni USKOK biti jednako neovisan kao što je bio svih ovih godina. Porezni USKOK ima svoj smisao, svoju svrhu i treba djelovati i to je ono što je dogovoreno između dva partnera”, ističe Petrov.

Problem bi mogle stvarati, smatra, određene struje kojima se ne sviđa suradnja Mosta i HDZ-a. “Ali s naše strane je najbitnije da se očuva neovisnost Poreznog USKOK-a i da on nastavi raditi onako kako je do sada radio na čemu mu ja u ovom trenutku i čestitam”, kaže predsjednik Sabora.

Komentiraj