Čelnik Mosta Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak kako su na Nacionalnom vijeću razgovarali o “točkama koje će dati na usuglašavanje s Domoljubnom koalicijom”, a potvrdio je i kako su počeli razgovarati o kandidatima za ministarske pozicije, no njihova imena novinarima nije htio otkriti.

“Razgovarali smo i o programu, odnosno točkama koje će se davati sada na usuglašavanje s Domoljubnom koalicijom, a isto tako smo počeli razgovarati o mogućim kandidatima. Sastavljamo listu na temelju prijedloga koji su izneseni na našem zajedničkom tijelu”, kazao je Petrov uoči odlaska na pregovore s čelnikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom u Sheraton.

Petrov je potvrdio novinarima kako će Most za svako ministarsko mjesto ponuditi po tri kandidata, no na pitanje hoće li među kandidatima za ministre biti i ljudi koji su ušli u Sabor uzvratio je: “Ja u ovom trenutku neću prejudicirati odluke zajedničkog tijela. To će se vidjeti u trenutku kada pregledamo kompletno sve što se sada nudi na stolu”.

Upitan kada će biti sjednica Hrvatskog sabora, koja se neslužbeno najavljivala za ponedjeljak 18. siječnja, Petrov je rekao kako će to vidjeti nakon usuglašavanja sa Domoljubnom koalicijom.

Komentiraj