– Potpredsjednik Vlade Božo Petrov rekao je u petak da je sadašnje stanje u sustavu županija neodrživo te da će se nakon analize stanja koja je u tijeku vidjeti hoće li se ići u smanjenje broja ili ne komentirajući tako izjavu predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović da sustav županija treba zadržati, ali na racionalnijim osnovama.

Petrov je, nakon pregovora sa sindikatima, izvijestio i da se, vezano uz prijedlog preustroja regionalne uprave i lokalne samouprave, trenutno radi analiza u Ministarstvu uprave, a u izradu modela krenut će se, kaže, nakon što se dobiju svi potrebni podaci.
“Sadašnje stanje jeste neodrživo, a hoće li se ići u smanjivanje broja županija, to ćemo vidjeti”, rekao je Petrov novinarima koji su ga pitali da prokomentira izjavu predsjednice.
Petrov kaže da situaciju treba analizirati i u lokalnim samoupravama. Neminovno treba promijeniti način funkcioniranja, napominje i dodaje: Zaista, sustav 500 i nešto općina i gradova – nije održiv.

Komentiraj

FOTO:Patrik Macek/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.