Predsjednik Sabora Božo Petrov komentirao je istragu vezanu za aferu Dnevnice. Kazao je da bi volio da se ona provede detaljno te da se na kraju definira što se i kada događalo i tko je to radio.

“To bi bilo u interesu apsolutno svih građana. Što se tiče obrata, ja nisam iznosio mišljenje ni kada se teretilo jednu osobu. Nisam upoznat s detalja istrage. Želim da institucije kvalitetno provedu svoj posao, to je potrebno radi države i povjerenja građana u sustav”, rekao je Petrov za N1.

Na pitanje o tome koliko je bio upoznat s isplatama dnevnica kao potpredsjednik Vlade Tihomira Oreškovića, petrov je odgovorio:

“Nisam imao apsolutno nikakvih dodirnih točaka sa stručnom službom Vlade, budući da zbog situacije u RH nisam išao na putovanja i imao vanjskopolitičkih susreta. Zato nisam ulazio u kontakt sa službom koja je pripremala te naloge, a bio sam i štićena osoba.. Ne znam što se događalo.”

O tome je li glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan trebao prisustvovati na konferenciji za medije premijera Plenkovića, iako su predmet istrage zaposleni u Banskim dvorima gdje “stoluje” premijer, predsjednik Sabora za N1 je kazao:

“Nisam upoznat s detaljima istrage, vjerujem da je imao razloga procijeniti da je to potrebno, vjerujem njegovoj procjeni.”

Komentiraj