Čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov gostovao je jutros na N1 televiziji, gdje je demantirao da se održao tajni sastanak nezadovoljnih zastupnika MOST-a.U medijima se pojavila informacija da su zastupnici MOST-a nezadovoljni načinom na koji Petrov vodi pregovore s koalicijama.

“Postoje različite glasine, zadnja tri tjedna je mnoštvo neistina i insinuacija. Nije bilo nikakvog sastanka, a pogotovo ne vijeća i zastupnika, to će biti u petak”, rekao je Petrov u ‘Novom danu’.

Dodao je kako će MOST do kraja pregovora biti dosljedan te rekao kako neće dopustiti da se preko njihovih leđa odvrte interesi drugih stranaka. “Mislimo da se ovaj put neće dogoditi politička trgovina. Ako su to uspjevali zadnjih 25 godina, ovaj put neće”, poručio je.

Petrov je rekao da njegov potpis kod javnog bilježnika obvezuje i njega i druge članove mosta dodajući da je jedina osoba koja se nije usuglasila Drago Prgomet. “Tri dana nakon izbora je bilo jasno zašto je jedini bio protiv toga”, kaže Petrov i dodaje kako su se u stranci dogovorili da sve odluke donose većinom.

I dalje govori kako bi najbolje rješenje bio nestranački kandidat i tripartitna vlast. “Ako jedna strana ne prihvati, mi ćemo tu priču graditi s drugom”. Petrov kaže kako nisu razgovarali s kandidatima za predsjednika Vlade jer bi, ističe, bilo nekorektno nametati kandidate.

“Nije korektno prema dvije koalicije da na bilo koji način unaprijed konkretiziramo tko će to biti. Tek nakon usuglašavnaja sve tri strane”, objašnjava Petrov. Galsnogovornik Nikola Grmoja potvrdio je kako je MOST razgovarao sa Sandrom Švalje, a Petrov kaže kako su u posljednjih godinu dana razgovarali s brojnim stručnjacima o programu, pa tako i s njom.

“Mi idemo s onom stranom koja prihvati takav model – stručna reformska vlada s nestranačkim premijerom. Ako neki partneri ne prihaćaju i budu htjeli biti u opoziciji, onda ćemo imati opozciju, ali bih volio da i oni o tome razmisle”, poručuje Petrov.

Na medijske optužbe da se odluke o MOST-u i koalicijama donose izvan samog MOST-a, Petrov odgovara kako oni još uvijek ne razumiju na koji način funkcionira MOST. “Mi nemamo hijerarhiju, mi imamo mozaik, kod nas saborski zastupnici donose odluke i samo na tom sastanku se može govoriti o donošenju bilo kakvih smjernica”, kaže.

Za kraj je još jednom ponovio kako je za Hrvatsku najbolje imati nestranačkog kandidata. “Drugi kandidati poput Milanovića i Karamarka nam nisu prihvatljivi”.

Komentiraj