Čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov u intervjuu za Večernji list rekao je da s predsjednikom HDZ-a Tomioslavom Karamarko nije komunicirao otkako je objavio da će Most glasati za njegov opoziv.

“Mislili su i da šest ministara neće glasovati kako je glasovalo. 12 mostovih zastupnika najavilo je glasovanje za opoziv. To su oni koje nisu uspjeli slomiti ni u prvim pokušajima nakon izbora”, rekao je Petrov naglašavajući kako su saborski zastupnici mosta pokazali, prvi put u 20 godina, da politika ne mora biti trgovina.

“A nije da se neki nisu trudili slomiti ih. Preporučio bih da prema zastupnicima Mosta ne idu tim načinom, neka razgovaraju sa Zoranom Milanovićem da im prenese svoja iskustva na tom polju. Ali bit će zanimljivo vidjeti koliko će zastupnika opozicije na dan glasovanja koristiti ‘bolovanje’, hoće li Zoran Milanović protegnuti noge taj dan do Sabora…”, rekao je Petrov.

Istaknuo je i kako vjeruju da je došlo vrijeme u kojem svaka osoba treba snositi odgovornost.

S druge strane, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u razgovoru za Jutarnji list kaže kako novi izbori nisu u interesu nikome. “Hrvatska si ne može priuštiti da se ​​zaustave sve reforme koje smo pokrenuli u Vladi”, objašnjava.

Spomenuo je i kako će se riješiti Petrova, kojeg je nazvao ‘kamenčićem u cipeli’. “Budimo realni, ovo nije pokušaj izglasavanja nepovjerenja meni, nego cijelom ​HDZ-u, a onda i Vladi. Mi to Boži Petrovu i dijelu njegovih poslušnika iz ​​Mosta nećemo dopustiti”, rekao je Karamarko.

Komentiraj