Upozorili su me da bi trebao postojati registar izdajnika, ne bih to htio komentirati. Što se bude radilo će se dogovoriti usuglašavanjem, nikakav registar izdajnika i ništa slično se neće raditi – kazao je Petrov.

Kaže kako nije upoznat sa svime što su budući ministri govorili pa ni što je budući ministar kulture govorio o antifašizmu.

Nisam toliko upoznat sa stvarima što su sve ministri izjavljivali. Ne bi bilo pametno negirati niti Ustav niti povijest, ne možemo ni negirati da je Hrvatska dobila svoj punu samostalnost u Domovinskom ratu. Mogu samo u svoje osobno ime govoriti – rekao je čelnik Mosta.

Sporazum sa Domoljubnom koalicijom Most će potpisati večeras ili sutra ujutro prije sjednice Sabora.

To je reformski sporazum, imat će pet ključnih stvari po resorima. Imat ćemo racionalizaciju svih javnih tijela, regionalnih samouprava i javnih tijela na državnoj razini nakon analize stanja – kaže.

Petrov je kazao kako ne bi rekao da neće biti smanjivanja broja županija već da će se o tome odlučiti nakon analize.

Komentirao je i broj žena u budućoj Vladi.

–Od naših šest ministara je jedna. Tako da smo nekako u omjeru. Mi smo dali svoje kandidate, one koji su bili najbolji su prošli. S druge strane je bilo favorita za dva ministarstva. ali tako je nažalost ispalo u omjeru muškog i ženskog spola. Mislim da bi javnost tebala biti zadovoljna – smatra Petrov.

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.