Potpredsjednik Vlade Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak navečer kako se nada da će novi ministar branitelja biti izabran u narednih tjedan dana, no nije želio odgovoriti na pitanje je li Most blokirao Brkićev izbor, poručivši kako je Brkić dao veliki doprinos u Domovinskom ratu, ali kako je osobno “okrenut prema novim prijedlozima”.

Petrov je novinarima kazao kako ne želi poticati daljnje medijske napise o Brkiću “niti bilo kakvu medijsku hajku”.

“Što se mene tiče, gospodin Brkić je branitelj i dao je svoj veliki doprinos Domovinskom ratu, a ja sam okrenut prema novim prijedozima koji će doći i nadam se da će ministar biti ubrzo izabran”, rekao je Petrov.

Na pitanje što znači ubrzo, odgovorio je kako je i ranije to govorio, ali da je “ispalo kako je ispalo” te dodao kako se nada se da će ministar branitelja biti izabran kroz sljedećih tjedan dana.

Petrov je, nakon sjednice na kojoj su zastupnici u nazočnosti premijera i ministara raspravljali o prijedlogu ovogodišnjega državnog proračuna, kazao kako je rasprava bila konstruktivna i pozitivna.

“Očekujem da će se takvi sastanci češće održavati. Nažalost, sada je prošlo toliko vremena jer smo bili prisiljeni što je moguće više odraditi vezano za proračun i sad, kad smo tu stvar maknuli, nadam se da ćemo imati više vremena jer takvi sastanci zaista koriste”, rekao je Petrov.

Najavio je da će Most podržati proračun te da neće slati u proceduru dodatne amandmane, osim subvencioniranja srednjoškolskog prijevoza koji će, kaže, biti osiguran do kraja ove školske godine, a nakon toga bi se trebao početi primjenjivati imovinski cenzus.

“Država nema toliko novca da se može potaknuti sve što bi mi željeli da bude besplatno, ali možemo prema građanima biti pravedni i pošteni i pomoći onima kojima je zaista socijalna situacija teška da ne pate”, objasnio je Petrov.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.