Čelnik MOST-a Božo Petrov u četvrtak je kazao da je iznenađen i žali zbog svega što se dogodilo s Dragom Prgometom. Za Slobodnu je Dalmaciju rekao kako ne vjeruje da će biti još ovakvih slučajeva.

“MOST je krenuo sa idejom da će ostati vjeran svojim biračima jer znamo kolika je odgovornost i kakva je situacija u Hrvatskoj, za razliku od HDZ-a i SDP-a koji nas pokušavaju uništiti kako god mogu. Njima ne odgovara zajednička vlada jer ne mogu podijeliti pozicije. Most unatoč tome ostaje pri svojoj ideji jer ne vidi politiku kao mjesto uhljebljivanja već kao mjesto na kojem se donose odluke za opću dobrobit građana RH”, rekao je Petrov.

Prgomet se danas, nakon što je MOST prekinuo suradnju s njim, sastao sa specijalistom za politička pitanja Krunom Badelom. Na novinarsko pitanje što će napraviti s mandatom, Prgomet je odgovorio: “Pitajte 22.000 građana koji su glasali za mene”.

MOST nezavisnih lista u četvrtak je, podsjetimo, poslao priopćenje medijima u kojem je javnost obavijstio o izbacivanju Drage Prgometa iz stranke zog samostalnih pregovora s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

“Zbog iznimnog fokusa javnosti na pitanje homogenosti u MOSTU, na sjednici Nacionalnog vijeća MOSTA održanoj 11. studenoga u 11,30 sati, dogovoreno je jedinstveno i usuglašeno djelovanje kako bi se otklonili svi mogući nesporazumi te prekinula medijska nagađanja o stabilnosti MOSTA.

Nakon jučerašnje sjednice Nacionalnog vijeća MOSTA i novoizabranih saborskih zastupnika MOSTA, četveročlana delegacija u kojoj je bio i Drago Prgomet, službeno je vodila razgovore s SDP-om i HDZ-om, odnosno predstavnicima njihovih koalicija, a nakon toga tri su se člana vratila na nastavak prekinute sjednice.

Nažalost, dok su svi drugi članovi Nacionalnog vijeća i novoizabrani zastupnici MOSTA nastavili unutarnje razgovore, Drago Prgomet je bez znanja Nacionalnog vijeća vodio osobne pregovore sa Zoranom Milanovićem. Zbog potpunog narušavanja povjerenja, Nacionalno vijeće MOSTA donijelo je odluku o prekidu suradnje s Dragom Prgometom.

Ovom odlukom Nacionalno vijeće MOSTA kao kolegijalno tijelo, ne smatra više Dragu Prgometa svojim članom, a Drago Prgomet svoj saborski mandat zadržava, i MOST ga kao takvog uvažava, bez obzira hoće li i dalje djelovati nezavisno priklanjajući se MOSTU ili se naknadno prikloniti nekoj drugoj političkoj opciji”, navodi se u priopćenju.

Komentiraj