Božo Petrov u 16.30 sati dao je izjavu za medije.

Petrov se osvrnuo na medijske spekulacije o mogućoj rekonstrukciji Vlade, kao i nedavne komentare Milana Bandića o tome kako će uskoro biti objavljene novosti po pitanju preslagivanja vlasti.

“To su čisti pokušaji destabilizacije Vlade, i to baš kad Vlada želi iznijeti akcijski plan reformi. Mene interesira kojim interesnim grupacijama ne odgovaraju promjene, kome ne odgovara red i funkcionalan pravni aparat.

Ovdje se mnogo toga vrti i oko INA-e. Zbog događaja prošlog tjedna jasno je kome smeta ovo. Nismo kočničari, od početka smo, od izbora ljudi, stavili veto na samo 6 osoba, svi spinovi ne drže vodu.

MOST-ovci nisu kočničari

Zalagali smo se za promjene, i za izmjene Zakona o političkim strankama, Zakona o HNB-u itd. Nismo kočničari, ali zakočit ćemo bilo kakvu rasprodaju nacionalnih interesa jer ne želimo rasprodati interese RH i napraviti izdaju RH.

Čestitam onima koji bi išli na preslagivanje vlasti s onima koji su zbog sumnji za krivična djela bili i u pritvoru.

Znam da postoje interesne grupacije koje postoje iza sustava, a koje održati stanje kakvo je bilo zadnjih 20 godina. Tu je uloga MOST-a, neće se dogoditi neke stvari, kao što je bilo s INA-om”, rekao je Petrov.

 

Komentiraj

FOTO:Sanjin Strukic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.