Čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade Božo Petrov u utorak je u razgovoru za Novu Tv rekao kako će saborski zastupnici Mosta i sutra biti ‘u punom sastavu’, naglašavajući kako je Most primjer odgovornosti u Saboru i dolazaka na glasovanja i sve sjednice.

Na pitanje hoće li Most podržati inicijativu za opoziv Tomislava Karamarka, kojeg je pokrenuo SDP, Petrov kaže kako nije korektno komentirati dok ‘određene ustanove obavljaju svoj posao’. “Suzdržat ćemo se od bilo kakvih komentara dok se ne donese odluka koju radi sada povjerenstvo”, rekao je Petrov.

Na tvrdnju novinarke Nove Tv kako je u inozemstvu ‘praksa’ da političari odstupe prilikom naznake bilo kakvog skandala, dok u Hrvatskoj to nije slučaj, Petrov je kazao kako je ‘Hrvatska vrlo čudna zemlja što se tiče politike zadnjih 25 godina’.

Petrov se nada da će se sutra u Saboru odlučiti o ukidanju ureda bivšeg predsjednika Stjepana Mesića. Govoreći o kažnjavanju zastupnika, rekao je kako misli da bi trebale postojati sankcije za svaki dan rada za koji netko prima plaću, a ne dolazi na posao.

Komentiraj