Most nezavisnih lista u nedjelju je nastavio sjednicu Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika stranke, na koju nisu došli Stipe Petrina, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak, a Petrina je, pak, na Facebooku objavio kakoje zamolba predsjednice Republike da nakon konzultacija s izaslanstvom Mosta o mandataru nasamo razgovara sa čelnikom Božom Petrovim – “sramotno ponašanje predsjednice”, no iz Mosta kažu da u tome ne vide nikakav pritisak predsjednice.

 „Sramotno je ponašanje predsjednice RH na konzultacijama za sastav nove Vlade s delegacijom MOST-a, u kojoj su osim mene bila još dva člana i predsjednik  MOST-a Božo Petrov. Sramni postupak predsjednice RH je u tome što je nakon 15-tak minuta zatražila od nas trojice da napustimo sastanak jer ona ‘želi u četri oka popričati sa gospodinom Božom’, a još je sramotnije  što su me njeni savjetnici uvjeravali da je takvo ponašanje uobičajeno“, objavio je Petrina na  svomeFacebooku, vezano za konzultacije održane u četvrtak na Pantovčaku.

Od predsjednice Republike traži javno očitovanje o čemu je razgovarala s Božom Petrovim, a da to, kako kaže, ostatak delegacije Mosta nije smio čuti.

„Da li je predsjednica RH Boži Petrovu dala smjernice za daljnje postupanje u vezi sastavljanja nove vlade“, upitao je Petrina na Facebooku.

Ostaje, ustvrdio je, niz otvorenih pitanja o tom „nezabilježenom incidentu u hrvatskoj političkoj praksi, a što baca veliku sjenu na neutralnu ulogu predsjednice RH u procesu konzultacija oko sastavljanja nove Vlade“.

Grmoja: Most u zamolbi predsjednice Republike ne vidi nikakav pritisak

No, glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja izjavio je Hini kako u tom potezu predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović, ne vidi nikakav pritisak, dodavši  da je i čelnik Mosta Božo Petrov ostao iznenađen.

„Predsjednica ga je zamolila da ostane. I on se iznenadio, ali je iz kurtoazije ostao. Ona je tom prigodom ponovila pitanje ostaje li Most pri tome da ne daju potporu u formiranju Vlade ni SDP-u ni HDZ-u, što je on i potvrdio. Rekao je da Most inzistira na reformskoj vladi“, pojasnio je Grmoja.

Ističe da ne vidi  kako bi predsjednica Republike na taj način vršila pritisak na Most, no dodaje kako im je puno veći pritisak  sazivanje saborske sjednice za četvrtak, 3. prosinca.

Na današnjoj sjednici Mosta nema Petrine, ni dvije članice Hridi

Most nezavisnih lista danas je u Zagrebu, nakon jučerašnjeg cjelodnevnog zasjedanja, nastavio sjednicu Nacionalnog vijeća i saborskih zastupnika te stranke. Jučer su prije dovršetka sjednicu napustili Stipe Petrina, Irena Petrijevčanin Vuksanović i Gordana Rusak, koji se ni danas nisu pojavili.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.