Stipe Petrina za N1 je prokomentirao aferu koja se stvorila nakon što je otkriveno da je ministar Hasanbegović pisao za ustaško glasilo Nezavisna Država Hrvatska u kojem je objavljena i njegova slika s notornim Velimirom Bujancem na kojoj ima kapu nalik ustaškoj.

“Ma kakav linč! Pitanje je da li on zastupa još uvijek te stavove ili ne zastupa. Ako zastupa, on ne može biti ministar u jednoj vladi države u članice EU”, jasan je Petrina.

“Drugo, on može kao čovjek i povjesničar takve stavove zastupati, ali kao ministar ne može i to je amen. Mora doći u Sabor i obratiti se zastupnicima i građanima, reći da zastupa tezu da je antifašizam floskula i da nosi ustašku kapu. Ove priče o harangama i hajkama u Saboru danas mi idu na živce. Zašto se postavlja pitanje tko je to objavio? Pitanje je samo je li to istina – pa objavilo to glasilo HOP-a ili Belih orlova. Svejedno mi je tko je to objavio”, objašnjava načelnik Primoštena.

“Svakog je ministra ove Vlade blagoslovila Crkva. Naravno da će ih braniti do zadnje kapi krvi, jer bi bilo previše da odu dva u tako kratko vrijeme. Mi ne možemo ići kao društvo protiv ostatka svijeta – a svijet je rekao što misli o njegovim stavovima. Možemo, ako želimo biti u izolaciji kao devedesetih. Ne vjerujem mu da stoji na zasadama demokracije, kao što je rekao, jer je odmah ukinuo financiranje medija civilnog društva. Što im znači taj milijun dva kuna? Imao si bezbroj drugih poteza koje si mogao povući”, kaže Petrina.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.