Predstavnici Lige protiv raka u subotu su na Narodnom trgu, u sklopu obilježavanja međunarodnoga Dana narcisa, uručili ministru zdravstva Dariju Nakiću peticiju “Protiv raka u dva koraka”, kojom 13.580 građana Zadarske županije traži osnivanje objedinjenoga onkološkog odjela u Općoj bolnici Zadar i otvaranje radijacijske jedinice.

Zbog sve više oboljelih od karcinoma u Hrvatskoj, stvorila se potreba da se, uz postojeće velike otvore i manji onkološki centri u drugim gradovima, kazao je predsjednik zadarske Lige protiv raka Branko Dukić.

Ministar zdravstva Dario Nakić naglasio je kako je potrebno osnivanje odjela koji bi pacijentima oboljelima od raka na jednome mjestu pružio sve što im je potrebno.

“Od 35 zemalja, Hrvatska je na 16. mjestu po učinkovitosti liječenja malignih bolesti. Jedan od razloga je što nam preventivni programi nisu dali dovoljno dobre rezultate. Riječ je o najtežim bolesnicima koji trenutačno moraju putovati izvan grada kako bi napravili sve potrebne pretrage. Cilj nam je približiti pomoć pacijentima u sredinama u kojima žive, a ovako velik broj potpisa dokaz je svjesnosti problema na razini Zadra”, poručio je ministar Nakić.

Komentiraj

FOTO:Dino Stanin/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.