– Pet kanadera iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane poslani su iz vojarne Zemunik u petak popodne na gašenje požara na Miljevački plato u Šibensko-kninskoj županiji.

Unatoč jakom vjetru koji je otežavao gašenje požara iz zraka, požari kod Šibenika i na otoku Visu stavljeni su pod nadzor, dok se na požarište kod Obrovca u dva navrata kanader pokušao probiti, no, zbog orkanskih udara bure nije uspio djelovati.

Uz gašenje požara iz zraka, zračne snage su tijekom dana pružale i potporu zemaljskim vatrogasnim snagama prevozeći vatrogasnu opremu helikopterom Mi-8 MTV na požarište na otoku Visu.

Od službenog početka ovogodišnje protupožarne sezone, 20. lipnja, zračne snage ukupno su bile angažirane na 15 požarišta: pet u Šibensko-kninskoj, po četiri u Dubrovačko-neretvanskoj i Zadarskoj te dva u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestili su iz Ministarstva obrane RH.

Komentiraj

FOTO: Dusko Jaramaz/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.