Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobijedila je u bacanju diska na Hanežekovićevom memorijalu rušivši dva puta rekord mitinga.

Najprije je u trećoj seriji bacila disk 69,77 metara, a potom u posljednjoj šestoj seriji 69,88m. Olimpijska pobjednica i europska prvakinja je oborila rekord Amerikanke Gije Lewis-Smallwood od 66,29 iz rujna 2013. godine.

“Napokon sam na Hanžeku ostvarila dobar rezultat i oborila rekord mitinga. Ovim rezultatom sam pokazala koje sam odličje trebala uzeti na svjetskom prvenstvu. Puno mi znači ova pobjeda jer je ozračje na mitingu bilo sjajno kao i svih ovih godina,” kazala je Perković koja je pobijedila s rezultatom boljim od Kubanke Denije Caballero koja je u Pekingu pobijedila bacivši disk 69,28m.

 

  • Sandru sada očekuje nastup u Bruxellesu na završnici Dijamantne lige.

 

“Ostavila sam nešto i za Bruxelles. Želim i tamo pokazati kako je Peking bio loš dan,” poručila je Perković.

Drugo mjesto je osvojila Njemica Julia Fischer s rezultatom 63,16m, a treća njezina sunarodnjakinja Nadine Muller s rezultatom 61,85m.

Komentiraj

FOTO:Slavko Midzor/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.