Smrt dvoje djelatnika srbijanskog veleposlanstva u Libiji vjerojatno nije nastupila tijekom američkog bombardiranja u petak usmjerenog na šefa skupine Islamska država, naveo je Pentagon u srijedu.

“Informacije koje imamo ne potkrepljuju tvrdnje Beograda da je dvoje Srba poginulo u bombardiranju”, objasnio je glasnogovornik Pentagona Jeff Davis.

Glasnogovornik je rekao da bi na tijelima dviju žrtava, muškarca i žene, čije su fotografije objavljene na društvenim mrežama, morale biti vidljive puno veće ozljede da su stvarno stradali u bombardiranju, koje je nanijelo jako velike štete. Te fotografije “ne pokazuje ozljede koje bismo očekivali od bombardiranje te snage”, rekao je i precizirao da nastavljaju proučavati informacije kojima raspolažu.

Smrt dvoje Srba, djelatnika veleposlanstva otetih u studenome u subotu je premijer Aleksandar Vučić pripisao američkom bombardiranju dan ranije kampa za obuku skupine Islamska država u Libiji.
Američke vlasti su odmah izrazile sumnje i naglasile da su američke bespilotne letjelice tjednima pratile taj položaj i nisu primijetile nazočnost civila.
U srijedu je direktor CIA-e John Brennan odbio potvditi smrt jedne do meta tog bombardiranja, Noureddinea Chouchanea alias Sabira, dužnosnika IS koji je odgovoran za napade u Tunisu prošle godine.
U napadu američkih borbenih zrakoplova ubijeno je pedesetak osoba.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.