Pentagon je u subotu poslao poruku vođi Islamske države Abu Bakr al-Baghdadiju, upozoravajući ga kako će ga pronaći te da će ‘okusiti pravdu’.

“Lovimo ga, i pronaći ćemo ga”, rekao je vojni glasnogovornik Steve Warren. “Baš kao što smo pronašli njegovog mentora Abu Musab al-Zarqawija i ubili ga. Baš kao što smo pronašli Osamu bin Ladena i ubili ha. Pronaći ćemo i al-Baghdadija i okusit će pravdu”, poručio je.

Posljednjih su tjedana ciljevi američkih zračnih napada bili nekolicina visokih dužnosnika Islamske države u Siriji i Iraku. Smrtno je, tako, stradao i al-Baghdadijev zamjenik Abd ar-Rahman Mustafa al-Qaduli.

“Ne znam da li će pravda stići u obliku projektila ili neke mračne zatvorske ćelije, ali jednog će ga dana pravda sustići”, rekao je Warren.

Američko Ministarstvo pravosuđa raspisalo je nagradu od deset milijuna dolara za informacije koje bi dovele do uhićenja al-Baghdadija. Prošlog je tjedna šef Pentagona Ashton Carter rekao kako vojska sistematski eliminira vođe Islamske države.

Komentiraj

FOTO:EPA
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.