Gotovo dvjesto džihadista ubijeno je u ovotjednoj ofenzivi na sjeveru Iraka, koju su konačno odbili kurdski borci pešmerge uz pomoć bombardiranja koalicije, rekao je u petak glasnogovornik američke vojske.

Skupina džihadista koja bi brojčano odgovarala bojni, s “možda petsto ili nešto manje” ljudi, u srijedu je napala kurdske pešmerge u pokrajini Ninivi, rekao je pukovnik Steve Warren koji se javio videovezom iz Bagdada.

Džihadisti su se isprva uspjeli “probiti” u zonu koju drže kurdske snage blizu Tal Aswada, Bashiqe i Nawarana, ali su u četvrtak konačno potisnuti, rekao je glasnogovornik.

Zrakoplovi “peterih zemalja” koalicije pritekli su u pomoć kurdskim snagama bacivši “gotovo sto komada precizno navođenog streljiva” tijekom borbe.

Samo u bombardiranju je ubijeno “gotovo 200” džihadista, “oko 187 po zadnjoj evidenciji”, dodao je glasnogovornik.

Potonji je ocijenio da je to bila najveća ofenziva IS-a nakon zauzimanja Ramadija proljetos.

Komentiraj

FOTO:EPA/STR
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.