Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Brazilac Pele (75) oštro je kritizirao zvijezdu Barcelone Neyara poručivši kako njegov sunarodnjak ‘nije niti među deset najboljih igrača u povijesti Santosa’.

“Neymar ne stvara prilike, niti donosi loptu prema naprijed. Teško ga je usporediti s najboljima kada ima mnogo nedostataka. Neymar je dobar igrač, ali i daleko od najboljih. Koliko je uopće golova zabio s glavom,” kazao je Pele u razgovoru za brazilski list Placar.
Pele je kazao kako Neymar ne samo da nije među najboljima na svijetu, nego nije niti među deset najboljih igrača u povijesti Santosa, kluba u kojem su obojica potekli.
“Neymar je izgradio ime, no on je daleko od klupskih legendi. Primjerice, Vasconcelos je bio deset puta bolji od Neymara,” poručio je Pele osvrnuvši se i na igre argentinskog majstora Lea Messija.
“Messi je najbolji igrač u posljednjih desetak godina. No, Messi jedva koristi desnu nogu. Ronaldo također nije kompletan. Oni su u rangu bivšeg brazilskog reprezentativca Ronalda,” rekao je Brazilac.
Pele je tijekom karijere tri puta bio svjetski prvak s Brazilom (1958, 1962, 1970), dva puta klupski prvak Južne Amerike u dresu Santosa (1962, 1963) i dva puta pobjednik Interkontinetalnog kupa (1962, 1963). Tijekom karijere je zabio 1283 gola u 1363 nastupa.
“Premda je teško uspoređivati nogometna razdoblja, siguran sam kako bi danas bio još bolji, jer su u današnjem nogometu igrači fizički bolje pripremljeni. Uz takvu pripremu moj talent bi još više došao do izražaja,” kazao je.
Zanimljivo, prije četiri godine Pele je ‘opalio’ i po Messiju.
“Messi je bolji od Pelea ? Da bi se o tome raspravljalo, on treba postići 1.283 gola. Messi mi nije niti do koljena.”
Legendarni Brazilac nije volio niti Diega Maradonu.
“Maradona je loš čovjek i ne može biti u konkurenciji za najboljeg igrača. Jedini važan gol zabio je – rukom,” kazao je Pele za kojeg nema nikakvih dvojbi tko je najbolji nogometaš svih vremena. On sam.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.