Donald Trump se u četvrtak još žešće obrušio na poznatu novinarku Megyn Kelly koju je barem šest puta u zadnjih 48 sati javno nazvao “luđakinjom”.

Republikanski kandidat za američkog predsjednika ‘počastio’ ju je u utorak navečer novim nadimkom na Twitteru, “luđakinja Megyn Kelly” ([email protected]).

U srijedu je nastavio istim tonom, a u četvrtak je u barem još trima porukama na Twitteru nazvao novinarku Fox Newsa ludom.

Ona je već mjesecima na meti Trumpovih napada otkako ga je u kolovozu 2015. u prvoj republikanskoj debati pitala o njegovoj sklonosti da ružno govori o ženama.

“Precijenjena i [email protected] se uvijek žali na Trumpa, ali mi posvećuje svoju emisiju. Pozabavi se malo i drugima, Megyn”, poručio je Trump u četvrtak na Twitteru.

“Zbilja, više ne mogu gledati Megyn, tu luđakinju”, dodao je u drugom tvitu, u vezi s novinarkom koja vodi večernju emisiju na Fox Newsu “The Kelly File”, jednu od najgledanijih na kabelskim mrežama.

Uz svoje tvitove, Trump preuzima i poruke drugih u kojima se kritizira novinarku.

Trumpu je zadnjih mjeseci zaredao s podcjenjujućim nadimcima i osobnim napadima na svoje republikanske protukandidate. Tako je Jeba Busha nazvao čovjekom “niske energije”, Marca Rubija “mali Marco” a Teda Cruza “lašcem”.

Megyn Kelly nije izravno odgovorila na Trumpove nove napade, ali je na Twitteru objavila anketu po kojoj polovina Amerikanaca ima “veoma loše” mišljenje o njemu.

Komentiraj

FOTO:Getty Images
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.