Francuski veznjak Dimitri Payet (29) izjavio je da je napustio West Ham jer se dosađivao, te zbog toga što je osjećao da nazaduje kao igrač, objavili su u subotu britanski mediji.

“Trener Bilić je znao da želim napustiti klub, o tome smo razgovarali prošlog ljeta kad sam se vratio sa Eura. No, West Ham je zatvorio vrata. Kad klub objavi da vrijedite 100 milijuna eura, jasno je da nitko neće pregovarati. Unatoč tome, poštovao sam odluku kluba i ostao sam u Londonu. Sustav igre davao mi je veliku slobodu, ja sam naporno radio na svakoj utakmici, ali nisam uživao. Moglo bi se reći da sam se dosađivao, a također imao sam osjećaj da nazadujem kao igrač”, kazao je Payet.

Francuski nogometaš je briljirao u prvoj sezoni u West Hamu, ali nakon povratka sa Eura u Francuskoj njegova igra u “čekičarima” krenula je silaznom putanjom, a i klub je bio u rezultatskoj krizi. U zimskom prijelaznom roku Payet je ponovno objavio da želi napustiti West Ham i to zbog obiteljskih razloga.

“Imao sam kontakte sa Marseilleom i njihovim trenerom Rudijem Garcijom, čija mi je nogometna filozofija dobro poznata. Nisam htio čekati završetak sezone, jer bi to značilo da ću izgubiti još šest mjeseci. Stoga sam im u siječnju rekao da se želim vratiti u Marseille i da druge opcije ne dolaze u obzir. No, vodstvo kluba reklo mi je da me neće pustiti, a ja sam im odgovorio da više neću igrati za West Ham”, izjavio je Payet.

Engleski prvoligaš je na kraju popustio i Payet je prodan Marseilleu za 25 milijuna funti, što je bilo 15 milijuna više negoli su ga platili 18 mjeseci ranije.

Komentiraj