Jesse Hughes, pjevač skupine Eagles of Death Metal koja je nastupala u pariškoj dvorani Bataclan u vrijeme pokolja 13. studenoga, odao je počast gledateljima koji su odbili ostaviti prijatelje ili su tijelom nekoga štitili.

“Toliko je ljudi poginulo jer mnogi nisu željeli ostaviti prijatelje. Mnogi su tijelima zaštitili druge osobe”, ispričao je ganuti pjevač, u razgovoru za informativni kanal Vice.com.

Hughes je takođe ispričao kako su ljudi koji su se sklonili u garderobu skupine svi osim jednoga ubijeni.

“Ubojice su uspjele ući u tu prostoriju i ubili su sve osim mladića koji se sakrio pod mojom kožnom jaknom”, ispričao je pjevač drhtavim glasom. On je zajedno s drugim članovima skupine uspio pobjeći iz dvorane.

Intervju će biti u cijelosti objavljen sljedećeg tjedna.

U simultanim atentatima u nekoliko četvrti Pariza i predgrađa ubijeno je 130 ljudi, od kojih 89 samo u dvorani Bataclan gdje je nekoliko stotina ljudi ranjeno.

Komentiraj

FOTO:Borna Filic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.