Papa Franjo je u nedjelju na Trgu Svetog Petra predvodio misu prigodom jubileja milosrđa pred 5000 migranata i pozdravio njihov postupak nade i naglasio da svaki od njh donosi Zapadu dragocjenu kultruru i iskustvo potlačenosti.

“Vaša nazočnost na ovom trgu je znak vjere u Boga. Ne dopustite da vam otmu tu nadu i radost življenja”, rekao je na kraju nedjeljne molitve i srdačno pozdravio nazočne etničke skupine i osobe koje im pomažu i prihvaćaju ih.

“Dragi migranti i izbjeglice, svaki od vas donosi u sebi jednu povijest, kulturu i dragocjene vrijednosti, ali nažalost i iskustva bijede, potlačenosti i straha”, rekao je Jorge Bergoglio, govoreći prigodom svjetskog dana migranata i izbjeglica, koji se u kontekstu Svete godine milosrđa slavi kao jubilej migranata.

Papa pridaje veliku važnost prihvatu migranata i već je ovog tjedna toj temi posvetio veliki govor članovima diplomatskog zbora.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.