Papa Franjo u četvrtak je otvorio put mogućnosti da žene postanu đakoni u Katoličkoj crkvi i tako zamijene svećenika u nekim sakramentima, poput krštenja, javljaju talijanske agencije.

U obraćanju pred više stotina redovnica, Papa je potvrdno odgovorio na pitanje jedne od njih koja se zanimala je li kucnuo trenutak za osnutak povjerenstva za razmatranje tog pitanja.

“Mislim da da, bilo bi dobro za Crkvu da razjasni to pitanje. Slažem se. Zauzet ću se se da se tako nešto pokrene”, odgovorio je Jorge Bergoglio, prenose talijanske agencije.

U Katoličkoj crkvi đakon može krstiti, vjenčati, pokopati, propovijedati na misi i nositi pričest bolesnicima, ali ne može služiti svetu misu, ispovijedati i podijeliti bolesničko pomazanje, što su službe koje pripadaju svećeniku.

Komentiraj

FOTO:EPA/MAURIZIO BRAMBATT
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.