22:02 Njemački dužnosnik rekao je kako na stadionu nije pronađen eksploziv te kako još nitko nije uhićen.

21:53 Bild javlja kako su francuski špijuni upozorili Nijemce na potencijalni napad. Navodno je sjevernoafrička teroristička ćelija pripremala napad na Hannover sa jurišnim puškama i eksplozivima, slično kao u Parizu u petak.

21:40 Boris Pistorius iz njemačkog MUP-a rekao je kako ne može potvrditi napise iz medija kako su pronašli eksploziv u kolima Hitne pomoći.

21:35 Reiner Rauball iz Njemčakog nogometnog saveza rekao je kako ne može biti siguran jesu li nogometaši Njemačke ciljani.

21:20 Reprezentativci Njemačke bili su oko pet kilometara od stadiona kada je došla vijest o otkazivanju utakmice. Autobusi sa obje reprezentacije krenuli su prema policijskoj postaji. Svi su otišli kućama, a nizozemski nogometaši odmah su se ukrcali na avion za Nizozemsku.

20:55 Odluka o otkazivanju utakmice došla je nakon što je ‘sumnjivi predmet’ pronađen na stadionu. Šef hannoverske policije Volker Kluwe rekao je za BBC kako je netko želio aktivirati eksploziv na stadionu.

“Sigurnost je najvažnija. Vjerujem da je policija donijela pravu odluku. Ako postoji prijeteće situacija, zna se koji koraci moraju biti poduzeti”, rekao je gradonačelnik Hannovera Stefan Schostok.

20:43 Jedan od sigurnosnih dužnosnika rekao je za agenciju DPA kako je prijetnja došla od Islamista.

20:35 Njemačka kancelarka Angela Merkel već je bila na putu prema stadionu u Hannoveru, kada je javljano kako je utakmica otkazana. Upozorenje od terorizma prošireno je na cijeli Hannover.

20:30 Prema pisanju kreiszeitung.de, ispred stadiona su pronađena kola Hitne pomoću puna eksploziva.

20:20 Prijateljska utakmica između Njemačke i Nizozemske koja se danas trebala odigrati u Hannoveru otkazana je sat i pol prije prvog sučevog zvižduka. Policija je evakuirala stadion Niedersachsenstadion, a neki su njemački mediji objavili kako je na stadionu pronađen ‘sumnjivi kovčeg’.

Policija je navijačima rekla da krenu kućama bez panike. Policija je priopćila kako su reagirali na ‘konkretnu prijetnju’. Zaustavljeni su i vlakovi, navijači kućama moraju pješke. Policija je potvrdila kako je na stadionu pronađen ‘neidentificirani predmet’, ne otkrivajući točno o čemu se radi.

Utakmicu protiv Nizozemske trebala je doći pogledati i njemačka kancelarka Angela Merkel.

Njemačka reprezentacija u petak je igrala prijateljsku utakmicu s Francuskom, za vrijeme terorističkih napada. Tri eksplozije odjeknule su ispred Stade de Francea, a šokirani njemčaki reprezentativci jutra su morali ostati na stadionu.

Evakuirana i koncertna dvorana

Bild javlja kako je policija evakuirala i TUI-Arenu u Hannoveru, u kojoj se večeras trebao održati koncert njemačke skupine Söhne Mannheims.

Komentiraj