Stotine učenika evakuirano je nakon što je više osnovnih i srednjih škola u dvije australske države dobilo prijetnje bombom, rekle su obrazovne i policijske vlasti.

Policija je u jugoistočnim državama Victoria i Novi Južni Wales izvela odvojene operacije i istrage prijetnji upućenih u petak ujutro.

“Policija je svjesna brojnih prijetnji školama u gradskim i južnim regijama. Istraga se nastavlja i policija je u vezi s Ministarstvom obrazovanja”, piše u priopćenju policije Južnog Walesa.

“Svjesni smo da su brojne škole u Victoriji primile prijeteće telefonske pozive u petak. Evakuirane su iz predostrožnosti”, objavila je na Twitteru policija Victorije.

Nije jasno koliko je škola obuhvaćeno, ali stotine učenika okupljeno je na školskim dvorištima u različitim okruzima dviju država prije nego su poslani kućama.

Škole u Australiji bile su zatvorene proteklih mjesec dana zbog ljetnih praznika. Za mnoge države petak je označavao početak nove školske godine.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.