Na letu Croatia Airlinesa OU652, koji je jutros poletio iz Zagreba prema Splitu, među putnicima se proširila panika, nakon što se blizu Splita avion počeo tresti. Putnicima je rečeno da ne mogu sletjeti u Split, te su se zaputili natrag prema Zagrebu.

Prema Nacionalovim informacijama, avion se počeo tresti i iznad Zagreba, ali je uspješno sletio. Među putnicima se proširila panika, bilo je i plača. Posada je putnike obavijestila da pričekaju i da će istim avionom ponovno krenuti prema Splitu.

Ipak, putnici su smješteni na novi avion, te su poletjeli prema Splitu. Nakon što je drugi avion uspješno sletio u Split u 13:50 sati, Nacional je stupio u kontakt s jednim od putnika, koji nam je prepričao što se na današnjem letu dogodilo.

“Sada kada je sve gotovo je puno lakše, ali u tom je trenutku bilo stvarno gadno”

“Poletjeli smo u 10:40 iz Zagreba, u Split smo trebali stići 45 minuta kasnije. Kraj Splita su nam rekli da ne možemo sletjeti i da se moramo vratiti u Zagreb”, priča naš sugovornik dodajući kako su im rekli da je let siguran, ali da ne mogu sletjeti.

“Na povratku za Zagreb došlo je do novih problema. I putnici su primjetili da nešto nije u redu. Letjeli smo iznad Zagreba 20-ak minuta. Nije bilo ugodno”, rekao nam je putnik.

Prepričao je kako su im u Zagrebu rekli da pričekaju tridesetak minuta i da će s istim avionom krenuti natrag. “Neki putnici su planirali i odustati. Nasreću, dobili smo drugi avion s kojim je sve bilo u redu”, rekao je nakon slijetanja u Split naš sugovornik.

“Sada kada je sve gotovo je puno lakše, ali u tom je trenutku bilo stvarno gadno. Ja sam gledao kroz prozor, u jednom sam se trenutku okrenuo i vidio ostale putnike kako plaču, mole, križaju se”, objasnio je.

Očitovanje Croatia Airlinesa

U međuvremenu je u redakciju Nacionala stiglo službeno očitovanje Croatia Airlinesa, koje Vam prenosimo u cijelosti:

“Tijekom današnjega redovitog leta Croatia Airlinesa iz Zagreba u Split (broj leta OU652) s polijetanjem u 10 sati i 50 minuta, došlo je do indikacije tehničkog kvara na jednoj od električnih komponenti zrakoplova Dash 8-Q400. Odlučeno je da se zrakoplov preventivno preusmjeri natrag u Zagreb, gdje se nalazi tehničko središte Croatia Airlinesa, odnosno najveća baza rezervnih dijelova.

Zrakoplov Dash 8-Q400 na letu OU652 sigurno je i bez ikakvih poteškoća sletio u Zagreb u 11 sati i 30 minuta, a prije slijetanja kružio je iznad Zagreba zbog ograničenja u zračnom prostoru. Napominjemo da je riječ o standardnoj sigurnosnoj proceduri te da su posade Croatia Airlinesa školovane i uvježbane za ovakve situacije, te da sigurnost letenja, odnosno putnika, ni u jednom trenutku nije bila ugrožena.

Svi putnici s leta OU652 preusmjereni su prvi sljedeći let za Split (broj leta OU7652) i na svoje su odredište stigli u 13 sati i 50 minuta, odnosno s oko 2 sata i 20 minuta kašnjenja u odnosu na planirani dolazak.

Croatia Airlines ispričava se putnicima zbog poremećaja u planiranom putovanju.

Stručnjaci tehničkih sektora Croatia Airlinesa obavljaju sigurnosni pregled zrakoplova Dash 8-Q400 i zrakoplov će uskoro biti vraćen u redoviti promet tvrtke.”

Komentiraj