Zastupnik MOST-a Tomislav Panenić uoči današnje konstituirajuće sjednice na svojoj je Facebook stranici napisao kako se veseli predstojećoj bitki u Saboru.

“Do nedavno je trajala bitka za Sabor, a njegovim formiranjem počinje bitka u Saboru. Nekim zastupnicima počinju rokovi za reforme, drugima vrijeme za političke čarke, a iskreno se nadam da ovaj put nećemo imati zastupnike koji su na 4-godišnjem plaćenom odmoru. Radujem se da će sabornica postati središte moći gdje će u vatrometu demokracije svaki zastupnik javno iskazivati svoja stajališta te predlagati svoje zakone, amandmane i kandidate. Nadam se da nećemo imati nametanje volje putem stranačke stege, tajnih dogovora, neimanje vlastitog prijedloga, isključivost, “uvijek biti protiv”, omalovažavanje i vrijeđanje.

Za očekivati je da će se saborski zastupnici solidarizirati s građanima Hrvatske te, prema onome što su zastupali u predizbornim programima, smanjiti svoje prihode. Što će prvo pasti? Plaće od 20-tak tisuća kuna, nepotrebni službeni automobili i vozači, poslovni razredi u zrakoplovima, naknada za odvojeni život…. Što god da se napravi neće spasiti Hrvatsku, ali je jasna poruka da više ne može i neće biti isto. Tko ne može na sebi napraviti reformu, kako će je tražiti od drugih?
Neće ova bitka biti laka…već se radujem….”, napisao je jučer Panenić na Facebooku.

Komentiraj

<
FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.