Zastupnik MOST-a Tomislav Panenić uoči današnje konstituirajuće sjednice na svojoj je Facebook stranici napisao kako se veseli predstojećoj bitki u Saboru.

“Do nedavno je trajala bitka za Sabor, a njegovim formiranjem počinje bitka u Saboru. Nekim zastupnicima počinju rokovi za reforme, drugima vrijeme za političke čarke, a iskreno se nadam da ovaj put nećemo imati zastupnike koji su na 4-godišnjem plaćenom odmoru. Radujem se da će sabornica postati središte moći gdje će u vatrometu demokracije svaki zastupnik javno iskazivati svoja stajališta te predlagati svoje zakone, amandmane i kandidate. Nadam se da nećemo imati nametanje volje putem stranačke stege, tajnih dogovora, neimanje vlastitog prijedloga, isključivost, “uvijek biti protiv”, omalovažavanje i vrijeđanje.

Za očekivati je da će se saborski zastupnici solidarizirati s građanima Hrvatske te, prema onome što su zastupali u predizbornim programima, smanjiti svoje prihode. Što će prvo pasti? Plaće od 20-tak tisuća kuna, nepotrebni službeni automobili i vozači, poslovni razredi u zrakoplovima, naknada za odvojeni život…. Što god da se napravi neće spasiti Hrvatsku, ali je jasna poruka da više ne može i neće biti isto. Tko ne može na sebi napraviti reformu, kako će je tražiti od drugih?
Neće ova bitka biti laka…već se radujem….”, napisao je jučer Panenić na Facebooku.

Komentiraj

FOTO:Marko Lukunic/PIXSELL
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.