Ministar gospodarstva Tomislav Panenić izjavio je u četvrtak kako će u razgovoru s predstavnicima rejting agencije Moody’s prenijeti odlučno Vladino stajalište za provedbu reformi.

“Želimo biti brzi i fleksibilni i prenijeti odlučno naše stajalište da će promjene koje oni traže biti provedene”, rekao je Panenić koji se u četvrtak kasno poslijepodne sastaje i s predstavnicima agencije Moody’s.

Dodao je kako treba “prestati samo pričati priče” nego stajati iza toga što se govori, a to će, kako je rekao, predstavnici Moody’sa moći provjeriti sredinom godine, za kada su najavili ponovni dolazak u Hrvatsku.

Rejting agencije Fitch nedavno je potvrdila hrvatski ‘BB’ rejting u stranoj valuti, uz negativne izglede. Rejting kod Fitcha je dva stupnja ispod investicijske razine, isti rejting, kao i negativne izglede, za Hrvatsku ima i agencija Standard & Poor’s, dok Moody’s drži hrvatski rejting jedan stupanj ispod investicijske razine, na ‘Ba1’, također s negativnim izgledima.

Panenić je odgovarajući nakon sudjelovanja na susretu Kluba izvoznika tjednika Lider na novinarske upite je li zadovoljan odabirom svojih pomoćnika, rekao je da jest, jer iza toga odabira sam stoji.

“Imenovao sam ljude u ključne uprave – energetiku, industriju i trgovinu. Popunio sam ono što je najbitnije i krećemo s radom”, rekao je.

Na zatvorenom dijelu današnje sjednice Vlade pomoćnicima ministra gospodarstva imenovani su Zdeslav Matić, Željko Pravdić i Ivan Sertić.

Komentiraj

FOTO:HINA/ Tomislav PAVLEK
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.