– Ministar gospodarstva Tomislav Panenić (Most) u srijedu je sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem održao sastanak u vezi rješavanja problematike oko Imunološkog zavoda i potpore Grada Zagreba u održavanju skupštine dioničara Imunološkog zavoda d.d.

“Ministarstvo gospodarstva i Ministarstvo zdravlja rade na rješevanju problematike oko Imunološkog. Htjeli bismo vrlo skoro pripremiti održavanje skupštine Imunološkog zavoda d.d., tako da smo ovdje u Gradu oko pomoći i potpore da se ta skupština provede i vezano za vjerovnike”, izjavio je Panenić novinarima u zagrebačkoj Gradskoj upravi.

Imunološki zavod trebao bi do kraja provesti odluku bivše Vlade o preoblikovanju trgovačkog društva u javnu ustanovu, što je trebalo biti dovršeno u listopadu prošle godine. Još 1. listopada 2015. potpisan je ugovor o prijenosu na temelju kojega su iz trgovačkog društva u ustanovu prešli svi zaposlenici i preneseni su žigovi vezani uz matične sojeve virusa. U ugovoru je navedeno i da se ustanovi daje na korištenje imovina trgovačkog društva, no izostala je potvrda skupštine dioničara.

Komentiraj

FOTO:Marko Prpic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.