Palestinci su u subotu zaprijetili da će zamrznuti odnose s administracijom američkog predsjednika Donalda Trumpa ako Sjedinjene Države zatvore misiju Palestinske oslobodilačke organizacije (PLO) u Washingtonu, upozorio je u subotu visoki palestinski dužnosnik Saeb Erakat.

Glavni tajnik PLO-a također je rekao u poruci objavljenoj na Twitteru da su Sjedinjene Države službeno informirane da će Palestinci “prekinuti svaku komunikaciju s američkom administracijom” ako palestinska misija bude zatvorena.

Američka je administracija ranije u subotu izvijestila palestinske vlasti da će zatvoriti njihov ured u Washingtonu ako ne započnu “ozbiljne mirovne pregovore” s Izraelom.

Erakat je ocijenio američku odluku “neprihvatljivom i vrijednom žaljenja” te sugerirao da je ona rezultat pritiska vlade izraelskog premijera Benjamina Netanyahua.

“U trenutku kada pokušavamo surađivati da bi postigli sporazum (s Izraelcima) oni odlučuju o takvim koracima koji bi mogli u potpunosti potkopati mirovni proces”, rekao je Erakat.

Komentiraj

FOTO:EPA/MICHAEL REYNOLDS
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.