Saudijac osuđen na smrt zbog preprodaje droge pogubljen je u utorak odsijecanjem glave sabljom, što je 71. pogubljenje u Saudijskoj Arabiji ove godine.

Abdulah Ruejli proglašen je krivim za preprodaju amfetamina, priopćilo je ministarstvo unutarnjih poslova, dodajući da je pogubljen u Tabuku, na sjeveru zemlje.

Dana 2. siječnja, 47 osoba je pogubljeno u toj monarhiji zbog “terorizma”, među njima i saudijski šijitski čelnik i predstavnik oporbe Nimr al-Nimr, čije je pogubljenje potaknulo diplomatsku krizu s Iranom.

Godine 2015. u toj zemlji smrtna kazna je izvršena nad 153 osobe, pobrojao je AFP oslanjajući se na službene podatke, što je rekordan broj u zadnjih dvadeset godina u toj ultrakonzervativnoj monarhiji u kojoj se primjenjuje islamski zakon (šerijat).

Vlasti primjenu smrtne kazne za terorizam, ubojstvo, silovanje, krađu i preprodaju droge obrazlažu zastrašivanjem.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.