Jedan od najpoznatijih američkih glumaca i komičara Bill Cosby, optužen je u srijedu za seksualni napad u incidentu koji se navodno dogodio prije više od deset godina, pišu svjetski mediji. Tužitelji u Pennsylvaniji objavili su kako komičara terete zbog incidenta koji se dogodio 2004. godine. 78-godišnji Cosby ranije je, pod prisegom, rekao kkao je imao seksualne odnose sa tom ženom, ali i kako je ona na to pristala.

Radi se o nekadašnjoj zaposlenici Sveučilišta Temple, koja je policiji rekla kako ju je Crosby drogirao i napastovao u njegovom domu u blizini Philadelphije 2004. godine. Dodala je i kako je na Cosbyja gledala kao na mentora.

Tužitelji su 2005. godine odbili podići optužnicu protiv Cosbyja zbog istog slučaja, a on je ponovno otvoren tijekom ljeta, nakon što se sve više žena (točnije, više od 40) počelo javljati s tvrdnjama kako ih je Cosby seksualno napastovao. Ovo je prva kaznena optužnica protiv Cosbyja.

Većina tih slučajeva dogodila se također prije jednog ili više desetljeća, te je nastupila zastara. Ali, u državi Pennsylvaniji zastara nastupa nakon 12 godina za neke seksualne zločine. Ona će stupiti na snagu u siječnju.

Komentiraj