Dvanaest policajaca ozlijeđeno je u utorak navečer u Charlottei, u Sjevernoj Karolini, na istoku SAD-a, u sukobima do kojih je došlo nakon ubojstva američkog crnca kojega je ubio policajac, također crnac, objavile su vlasti i lokalni mediji.

Po medijima, zasad još neutvrđen broj civila također je ozlijeđen u sukobima.

Nakon smrti Keitha Lamonta (43), prosvjednici su se okupili blizu mjesta gdje je ubijen s transparentima na kojima je pisalo “I životi crnaca su važni” te uzvikujući “Bez pravde nema mira”, objavila je lokalna tv postaja. Scott je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svjedoci kažu da je bio nenaoružan.

U sukobima je “ozlijeđeno 12 policajaca od kojih je jedan pogođen u glavu kamenom”, objavila je na Twitteru policija Charlotte-Mecklenberga. Ti su policajci ozlijeđeni “dok su štitili našu zajednicu tijekom prosvjeda”, dodaje policija.

Lokalna tv postaja WSOC-TV istaknula je da je policija morala pribjeći oružju i suzavcu kako bi suspregnula bijes gomile. Nekoliko je policijskih vozila napadnuto i oštećeno.

Odgovoran za smrt Keitha Lamonta Scotta, policajac Brentley Vinson, smijenjen je s dužnosti.

Komentiraj

FOTO:FaH
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.