Nakon što se autobus pun djece u četvrtak prevrnuo kod Slavonskog Broda, premijer Andrej Plenković kontaktirao je Brodsko-posavskog župana Danijela Marušića, a državi tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić je po premijerovom nalogu kontaktirao ravnatelja bolnice u Slavonskome Brodu. Prema dostupnim informacijama u bolnicu je dovedeno sedmero djece, jedno je dijete zadržano na promatranju, a ostala su puštena kući, javlja N1.

“Upravo sam dobila informaciju o šokantnim vijestima iz Slavonskog Broda. Za početak, izražavam sućut obitelji poginulog vozača. Također, želim zahvaliti službama na hitnoj reakciji i želim svoj djeci brzi oporavak. Ministarstvo je odmah poslalo državnog tajnika za odgoj i obrazovanje u Slavnoski Brod da vidi možemo li i mi kako pomoći”, poručila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Slavonsko-brodska policija kratko je izvijestila da se nesreća dogodila oko 10:45 sati na županijskoj cesti 4202 između Vranovaca i Trnjana. “Prema informacijama kojima do sada raspolažemo u ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradao vozač osobnog automobila, dok od djece nitko nije ozlijeđen. Promet je zatvoren za sav promet te ga policijski službenici preusmjeravaju na obilazne pravce. Očevid je u tijeku”, izvijestila je policija.

Komentiraj