Bugarski prvak Ludogorets najavili su mogućnost istupanja iz lige zbog sudačkog favoriziranja njihovih najvećih rivala Levski Sofije, prenosi BBC.

Levski je u subotu gubio 1:0 od Litexa, ali utakmica je prekinuta kada su nogometaši Litexa napustili teren zbog drugog žcrvenog kartona i jedanaesterca. Utakmica će biti registrirana 3:0 za Levski.

“Ako se ovakve odluke u korist Levskog nastave, najvjerojatnije ćemo napustiti ligu”, rekao je vlasnik Ludogoretsa Kiril Domuschiev koji je klub preuzeo 2010. godine. Odmah su osvojili dvostruku krunu, a od tada su svake godine prvaci. Trenutno pred Levskim imaju tri boda prednosti, a ako subotnja utakmica bude registrirana 3:0, momčadi će biti izjednačene.

“Zašto da trošimo novac, dopuštajući ekipama koji nemaju ni sposobnosti ni stila da osvajaju naslove s takvim pristupom?”, upitao se vlasnik kluba.

Sportski direktor Litexa u subotu je objasnio povlačenje svoje momčadi s terena: “Ogromna je razlika u sudačkim odlukama. Nikada nisam takvo nešto vidio u nogometu. Ovo je farsa, uvreda svim navijačima Litexa i navijačima općeinito. Ovo je vrhunac apsurdne situacije u bugarskom nogometu”, reko je Stoycho Stoilov.

Komentiraj

FOTO:Pixabay
PODIJELI
NACIONAL je već 20 godina najutjecajniji politički tjednik u Hrvatskoj.