Za promet je u subotu navečer otvorena Samoborska cesta, nakon završetka obnove 1750 metara kolnika na kojemu su radovi počeli 10. listopada, a vrijedni su četiri milijuna kuna.

 Dužina obnovljene trase je 1750 metara, a širina je od šest do 15 metara. Površina je 19.000 četvornih metara. Osim izrade nosivog i habajućeg sloja asfalta, zamijenjene su i prilagođene oštećene komunalne instalacije, ugrađene su semaforske petlje, zamijenjena je betonska galanterija i iscrtana horizontalna signalizacija.

Obnovljeni kolnik Samoborske ceste otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. “Nema odmora dok traje obnova – subota, nedjelja, svetak, petak. Kad je nešto završeno, građani ne smiju trpiti i treba biti otvoreno. Da se završi i u nedjelju u 9 ili 10, mi ćemo to otvoriti. Svaki sat je gubitak zatvorene ove ceste i zato smo danas se dogovorili da će to biti gotovo u 20 sati. Ja sam pitao je li može u 18,30. Evo, hvala Bogu, dečki su napravili i otvorimo”, istaknuo je Bandić.

Hasan Džombić iz Zagrebačkih cesta rekao je da je za obnovu te ceste utrošeno oko 4200 tona asfalta.

Komentiraj

FOTO:Zeljko Hladika/Vecernji list
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.